For Women in Science

Na spletni strani MIZŠ je z dne 7. 10. 2013 objavljena povezava na razpis za štipendije nacionalnega programa “Za ženske v znanosti 2014“.

L’OREAL Slovenija, Slovenska nacionalna komisija za UNESCO in Slovenska znanstvena fundacija razpisujejo štipendije nacionalnega programa »Za ženske v znanosti« 2014. Trem slovenskim mladim raziskovalkam bodo podelili štipendije za obdobje enega leta v višini 5.000 EUR. Kandidatke se lahko na razpis prijavijo do vključno 4. novembra 2013 s prijavnim obrazcem.

RAZPISNI POGOJI (.doc)
Štipendije so namenjene znanstveno-raziskovalnim projektom raziskovalk naravoslovnih znanosti, medicine in biotehnike v okviru slovenskih znanstvenih institucij, posamezne prijave pa mora priporočiti tudi predstojnik institucije, kjer kandidatka študira/dela, ali njen mentor. Kandidatke morajo biti v zadnjem letu priprav na svoj doktorat, ne smejo biti starejše od 35 let, imeti morajo slovensko državljanstvo ter stalno prebivališče v Sloveniji. Na uradnem prijavnem obrazcu in z ustrezno dokumentacijo oddane vloge za štipendijo bo vrednotilo ocenjevalno telo, sestavljeno iz ocenjevalne skupine in ocenjevalnega odbora.

OCENJEVALNO TELO

Prijave bosta pregledala ocenjevalna skupina, ki bo naredila prve poglobljene ocene vseh prijav in predlagala ožji izbor najodličnejših prijav, ter nacionalni odbor, ki bo naredil končni izbor štipendistk. Ocenjevalno skupino bo vodila doc. dr. Luca Lovrečić, dr. med., sedemčlanskemu nacionalnemu odboru pa bo predsedoval dr. Edvard Kobal.

 

Dodatne informacije: Urad za UNESCO Barbara Urbanija
Telefon: 01 478 4799
Elektronski naslov: barbara.urbanija(at)gov.si

Prijava mora biti oddana na uradnem prijavnem obrazcu v štirih izvodih in naslovljena na Urad Slovenske nacionalne komisije za UNESCO, Kotnikova 38, 1000 Ljubljana – s pripisom »POZOR: L’ORÉAL-UNESCO nacionalne štipendije Za ženske v znanosti«. Poleg tega mora biti prijavni obrazec poslan tudi v elektronski obliki na e-naslov barbara.urbanija(at)gov.si.

  • PRIJAVNI OBRAZEC (Nepopolnih prijav, prijav, ki ne bodo oddane v razpisnem roku, ter prijav, ki ne ustrezajo navedenim pogojem, komisija ne bo obravnavala.)

Glej tudi: Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije, 4. 10. 2013

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)