Francoski inštitut v Sloveniji ponuja štipendije za študij na stopnji Master 1 ali Master 2 ter štipendije za kratka raziskovalna bivanja na francoskih izobraževalnih ali raziskovalnih ustanovah.

Na voljo so sledeče štipendije:

  • Štipendije za študij na stopnji Master 1 ali Master 2 za obdobje 9 mesecev, ki omogočajo študij na katerikoli visokošolski izobraževalni ustanovi v Franciji ne glede na smer študija.
  • Štipendije za kratka raziskovalna bivanja v obdobju 1–3 mesecev za doktorske ali post-doktorske študente, ne glede na področje raziskovanja, v okviru francoske izobraževalne in/ali raziskovalne inštitucije.


Pogoji za prijavo:

  • Kandidati za študijske štipendije: – Slovensko državljanstvo; – Starost do 30 let; – Načrtovati študij v okviru programa stopnje Master, ki se zaključi z diplomo izdano s strani francoske visokošolske ustanove.
  • Kandidati za štipendije za kratka znanstveno-raziskovalna bivanja in za podiplomski študij v somentorstvu: – Slovensko državljanstvo; – Starost do 35 let; – Diploma stopnje najmanj Master 2 ali enakovredne stopnje, ki jo je izdala visokošolska ustanova; – Vpisani na doktorski ali post-doktorski študij.

Razpis je namenjen slovenskim študentom in mladim raziskovalcem, ne glede na njihovo področje študija oz. raziskovanja. 

Rok za oddajo vloge oziroma prošnje za štipendijo Francoske vlade na Francoski inštitut v Sloveniji je 24. april 2015 (skrajni rok).

Več o informacij o razpisu najdete tukaj.   

Za več informacij se lahko obrnete tudi na:
Rudy Bazenet
T:01 2000 532
E: rudy.bazenet[@]institutfrance.si

 

VIR: Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije, 19. 1. 2015

(Skupno 19 obiskov, 1 današnjih obiskov)