Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport budno spremljamo razmere v vzgojno izobraževalnih zavodih, povezane z virusom Covid-19,in smo v stalnem stiku z ravnateljicami in ravnatelji vrtcev, osnovnih in srednjih šol.

Vzgojno-izobraževalno delo se še vedno izvaja v igralnicah in učilnicah, kar zahtevo veliko prilagoditev, razumevanja in iznajdljivosti, za kar se vsem ravnateljem najlepše zahvaljujemo. Naša skupna zaveza je, da izobraževanje ostane v prostorih zavodov.

Kljub porastu obolelih ter s tem posledično večjim število otrok, učencev in dijakov v karanteni ter večje odsotnosti zaposlenih, bomo storili vse, da do sistemskega prehoda na izobraževanje na daljavo na ravni cele države ne bo prišlo.

Z 19. januarjem velja nov režim odrejanja karanten na domu, s katerim za področje vzgoje in izobraževanja veljajo nekatere izjeme.

Poleg tega še dodajamo, da pred kratkim sprejeti PKP10 omogoča, da se prehod na izobraževanje na daljavo obravnava individualno. V primeru poslabšanja epidemiološke situacije na posameznem zavodu je tako odločitev za zaprtje zavoda v pristojnosti ravnatelja, ki se po posvetovanju z MIZŠ in NIJZ odloči za prehod na izobraževanje na daljavo za določen čas.

Vir in več informacij: MIZŠ, 19. 1. 2022

(Skupno 24 obiskov, 1 današnjih obiskov)