Na spletišču ministrstva za izobraževanje je z dne 9. 3. 2015 objavljeno poziv za pripombe k osnutkom novih strateških dokumentov k pobudi Digitalna Slovenija 2020.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport pripravlja strateško pobudo DIGITALNA SLOVENIJA 2020, s katero bo Vlada Republike Slovenije postavila strateške usmeritve razvoja informacijske družbe do leta 2020.

V okviru priprav pobude DIGITALNA SLOVENIJA 2020 so objavljeni osnutki novih strateških dokumentov:

S strategijami načrtujejo ukrepe za izrabo razvojnega potenciala, ki ga omogočajo sodobne IKT in internet. Predvideni so ukrepi za splošno digitalizacijo družbe, inovativno in intenzivno uporabo IKT in interneta, razvoj digitalnega gospodarstva, internetnega podjetništva, digitalizacije javnega sektorja, izboljšanje konkurenčnosti IKT industrije, razvoja širokopasovne infrastrukture za dostop do interneta visokih hitrosti, razvoja e‑infrastrukture in vključujoče digitalne družbe. Osnutki strategij IKT in internet obravnavajo kot ključne dejavnike naslavljanja gospodarskih in družbenih razvojnih izzivov, ki bodo ob ustreznih ukrepih pozitivno vplivali na gospodarski in splošni razvoj sodobne digitalne družbe.

Zainteresirana javnost lahko poda pripombe do 23. 3. 2015, na naslov gp.mizs(at)gov.si in s pripisom za ‘DSI2020’.

(Skupno 33 obiskov, 1 današnjih obiskov)