Ravnatelji, učitelji, plesni umetniki in ostali zainteresirani, ki vključujete ali bi želeli integrirati plesno umetnost in ustvarjalni gib kot učni pristop v okviru rednih ali izbirnih predmetov osnovne šole, vljudno vabljeni na strokovni posvet Ustvarjalni gib – most med izobraževanjem in umetnostjo, ki bo 30. 6. 2015 na Pedagoški fakulteti UL, Kardeljeva ploščad 16, Ljubljana.

Na posvetu se bo oblikovala mreža šol, ki bodo vključene v model sodelovanja učiteljev, študentov Pedagoške fakultete in plesnih umetnikov za uporabo ustvarjalnega giba na različnih vzgojno-izobraževalnih področjih v osnovni šoli.

Predstavljeni bodo primeri dobre prakse iz slovenskih osnovnih šol, mednarodni projekt ArtsBridge in projekt integracije ustvarjalnega giba v pouk, ki poteka na UL PeF. Poleg tega bo predstavljena mreža kulturnih koordinatorjev.

Gostja posveta bo prof. dr. Lynnette Y. Overby iz Univerze Delaware (ZDA), ki bo predstavila projekt ArtsBridge in vodila delavnico integracije ustvarjalnega giba v pouk.

Posvet organizirajo UL Pedagoška fakulteta, JSKD in Zavod Federacija s podporo Ministrstva za kulturo in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

VABILO (.pdf)

(Skupno 20 obiskov, 1 današnjih obiskov)