Rezultati raziskave PISA 2012 so pokazali, da učno uspešnost slovenskih mladostnikov lahko izboljšamo. Pri tem evropske smernice in prakse nekaterih drugih držav nakazujejo, da je še posebno smiselno nameniti pozornost spodbujanju učne uspešnosti tistih mladostnikov, ki ne dosegajo temeljnih ravni bralne, matematične in naravoslovne pismenosti.

Pedagoški inštitut v okviru projekta »Približajmo priložnosti vseživljenjskega učenja vsem« pripravlja strokovne posvete, na katerih želimo skupaj z učitelji različnih predmetnih področij, svetovalnimi delavci in ravnatelji srednjih šol osvetliti problematiko učno manj uspešnih mladostnikov ter v skupni razpravi oblikovati različne pristope za izboljšanje njihove učne uspešnosti.

Na strokovnih posvetih bodo krajšim plenarnim predstavitvam sledile razvojno-praktično usmerjene delavnice. Vabilo (docx)

Kotizacije za udeležbo na strokovnih posvetih ni, obvezna pa je predhodna prijava na posvet. Na posvet se lahko prijavite:

23. januar 2014

Maribor

Program

PRIJAVA

28. januar 2014

Ljubljana

Program

PRIJAVA

30. januar 2014

Velenje

Program

PRIJAVA

04. februar 2014

Koper

Program

PRIJAVA

11. februar 2014

Novo mesto

Program

PRIJAVA

Na posvet se je mogoče prijaviti do teden dni pred izvedbo posameznega posveta, oziroma do zapolnitve prostih mest.

Vse dodatne informacije o strokovnih posvetih bo z vami z veseljem delila Ana Mlekuž na elektronskem naslovu ana.mlekuz(at)pei.si in telefonski številki 01/420-12-51.

Vir: SIO, 10. 1. 2014 in PEI, 15. 1. 2014

(Skupno 17 obiskov, 1 današnjih obiskov)