Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon in državna sekretarka Vesna Humar sta danes na uradu sprejela predsednika Strokovnega pedagoškega združenja iz Celovca Danila Katza ter podpredsednico in vodjo delavnic vzgojiteljic in vzgojiteljev v dvojezičnih vrtcih in varstvih mag. Lucijo Ogorevc-Feinig.

Beseda je tekla o delovanju tega združenja, ki interesno zastopa 300 dvojezičnih učiteljev na območju manjšinskega šolstva na avstrijskem Koroškem. V okviru rednega delovanja društvo prireja posvete, seminarje, predavanja, svojim članom pa pomagajo tudi s pravnimi nasveti ter jih seznanjajo z novostmi in pomembnimi informaciji na področju šolstva. Objavljajo nove učne pripomočke, učbenike, spletne aplikacije, zgoščenke, ki so izrednega pomena za karseda kvalitetno delo dvojezičnih učiteljev.

V zadnjem obdobju namenjajo mnogo pozornosti tudi digitalizaciji. Njihov portal mala.sova.at je pomemben učni pripomoček tudi za dvojezične ljudske šole na Koroškem, ki pa se je zlasti v času pandemije izkazal za zelo dragocen.

Sogovornika sta v pogovoru podrobneje predstavila tudi stvarnost in izzive dvojezičnega manjšinskega šolstva in predšolske vzgoje.

Vir: Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu, 2. 3. 2023

(Skupno 20 obiskov, 1 današnjih obiskov)