Na spletnih straneh Statističnega urada Republike Slovenije je bila objavljena nova številka Statističnih informacij: Aktivno prebivalstvo (po anketi o delovni sili), Slovenija, 2. četrtletje 2010 – končni podatki (*.pdf)

Iz vsebine:

V četrtletju od aprila do junija 2010 je bilo v Sloveniji 968.000 delovno aktivnih prebivalcev, to je za 0,3 % več kot v preteklem četrtletju. Razporeditev delovno aktivnih prebivalcev po dejavnostih pokaže, da je bila slaba četrtina vseh delovno aktivnih prebivalcev zaposlena v predelovalnih dejavnostih; največ delovno aktivnih prebivalcev (16,0 %) je opravljalo poklic strokovnjakov. 11,9 % delovno aktivnih prebivalcev je opravljalo delo z delovnim časom, krajšim od polnega; delovno aktivne osebe so na teden opravile povprečno 39,3 delovne ure.

Rast števila brezposelnih oseb se je končala, saj se je njihovo število v primerjavi s predhodnim četrtletjem celo malo zmanjšalo (za 0,1 odstotne točke). Skoraj 50 % brezposelnih oseb je delo iskalo najmanj eno leto. V primerjavi s predhodnim četrtletjem se je zmanjšalo tudi število neaktivnih prebivalcev, in to za 3.000.

Vir: SURS, 25. 10. 2010

(Skupno 10 obiskov, 1 današnjih obiskov)