Od pripravništva do upokojitve je nova publikacija iz zbirke Brošure; v njej surs predstavlja glavne karakteristike trga dela.

Položaj na trgu dela pogosto odraža splošno gospodarsko stanje v državi. Slovenija je v svoji mladi zgodovini izkusila tako vzpone kot padce, kar se kaže tudi v kazalnikih trga dela. Stanje nekoč in danes smo skušali prikazati v novi publikaciji iz zbirke Brošure.

V publikaciji so predstavljene glavne karakteristike trga dela, obenem pa so v obravnavo zajeta še druga s trgom dela povezana področja. Rdeča nit publikacije je potek poklicne poti posameznika od njegovega vstopa na trg dela pa vse do upokojitve, t.j. do izstopa s trga dela; v tem obdobju se posameznik pogosto ukvarja z iskanjem delovnega mesta, z delovnim časom, z usklajevanjem poklicnega in družinskega življenja, s plačo, z različnimi oblikami zaposlitve; vse to so tudi glavne vsebine publikacije.

Vabiljeni, da si novo publikacijo ogledate in se seznanite s kazalniki in z drugimi podatki s področja trga dela v Sloveniji.

Vir>> novica SURS

 

(Skupno 12 obiskov, 1 današnjih obiskov)