V podatkovni bazi SI-STAT je SURS objavil podrobnejše podatke o študentih višješolskega in visokošolskega izobraževanja za študijsko leto 2013/14.

Podatki o študentih, vpisanih v študijskem letu 2013/14 v višje strokovne šole in na visokošolske zavode, ki so jih objavili s Prvo objavo dne 29. 5. 2014, so zdaj na voljo tudi na podrobnejši ravni – po spolu, vrsti izobraževanja, načinu študija, letnikih, starosti, občinah in še po nekaterih drugih zanimivih kategorijah.

Podatki o vpisu študentov so prikazani po stanju 15. oktober in se za določeno izkazano leto (npr. 2013) nanašajo na tekoče študijsko leto (npr. 2013/14).

Tabele, ki so bile prej objavljene po posameznih visokošolskih zavodih in članicah, po sklepu Odbora za varstvo podatkov (OVP) od leta 2009 objavljajo po visokošolskih zavodih (Univerze – SKUPAJ in Samostojni visokošolski zavodi).

Dostop do podatkov Podrobnejši podatki in časovne serije so dostopni na SI-STAT podatkovnem portalu, ki omogoča enostaven način pregledovanja in izpisovanja podatkov v različne formate. Registrirani uporabniki imajo možnost shranjevanja tabel za kasnejši pregled in možnost naročanja na samodejno obveščanje o posodobitvah podatkov.

Vir: SURS, 22. 7. 2014

(Skupno 28 obiskov, 1 današnjih obiskov)