Svet Evrope in italijansko ministrstvo za enake možnosti sta 29. novembra v Rimu predstavila novo evropsko kampanjo za promocijo potrebnih ukrepov v boju proti vsem oblikam spolnega nasilja nad otroki.

Spletna stran kampanje>>

Spolno nasilje se dogaja veliko bolj pogosto, kot mislimo. Predvideva se, da je vsak peti otrok v Evropi žrtev spolne zlorabe. V 70 do 85 % primerov otroci poznajo svojega napadalca. V 90 % primerov spolni napadi niso prijavljeni. Preventiva, pregon, zaščita: dejavnosti Sveta Evrope ciljajo k odpravi tveganj za otroke pred vsemi oblikami spolnega izkoriščanja in spolnih zlorab, je poudarila Maud de Boer-Buquicchio.

Kampanja bo ozaveščala otroke, starše, učitelje in ostale posameznike, ki delajo z otroki, o tem, kako velik je ta problem, predvsem pa o tem, kako lahko spolne zlorabe preprečijo in jih prijavijo.

Cilj kampanje je prav tako ratifikacija in uresničevanje Konvencije Sveta Evrope o zaščiti otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo, ki so jo sprejele države članice za bolj učinkovito preprečevanje spolnih napadov na otroke, preganjanje storilcev in zaščito žrtev.

Več informacij: Svet Evrope, 30. 11. 2010

(Skupno 22 obiskov, 1 današnjih obiskov)