V Bruslju 18. in 19. novembra 2010 poteka Svet ministrov za izobraževanje, mladino, kulturo in šport, ki se ga bo udeležil tudi Minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič.

Prvi dan srečanja se uradno začne s področjem športa na temo »Socialna vključenost v in skozi šport«. Drugi dan je namenjen izobraževanju in mladini. Na področju izobraževanja bo potekala politična razprava » Vloga izobraževanja v boju proti revščini«, na področju mladine pa razprava »Mestna mladina in Evropa«.

Več informacij: Evropska komisija, 17. 11. 2010 in MŠŠ, 18. 11. 2010

Dodatek 23. 11. 2010: Sprejeta je bila Resolucija o mladinskem delu. Mladinsko delo (»youth work«) predstavlja osrednjo prioriteto belgijskega predsedovanja na področju mladine. V vsebini dokumenta velja izpostaviti poudarke, kot so opis mladinskega dela v pomenu širokega in raznovrstnega niza dejavnosti socialne, kulturne, vzgojne in politične narave (vedno pogosteje tudi dejavnosti na področjih športa in storitev) mladih in za mlade, ki potekajo na prostovoljni osnovi. Več informacij: Urad RS za mladino, 23. 11. 2010

(Skupno 17 obiskov, 1 današnjih obiskov)