Generalna skupščina Združenih narodov je 17. maj razglasila za svetovni dan informacijske družbe. Namen tega dne je promovirati internet kot globalni medij in predstavitev vpliva uporabe IKT na gospodarstvo in družbo ter na zmanjševanje digitalne ločnice. MVZT bo v sodelovanju z Zvezo za tehnično kulturo Slovenije ter Inštitutom Hevreka! letos obeležil ta dan z dogodki, ki se bodo vrstili med 16. in 18. majem. Dogodki bodo hkrati v znamenju dvajsetletnice razvoja interneta v Sloveniji.

V ponedeljek, 16. maja, bo ob 12. uri v dvorani Lili Novy v Cankarjevem domu v Ljubljani novinarska konferenca, na kateri bodo o tem, kaj prinaša Digitalna agenda za Sloveniji, o pomenu interneta za informacijsko družbo, mobilnosti, vseprisotnosti in varnosti interneta govorili državni sekretar MVZT dr. József Györkös, dr. Maja Bogataj, dr. Tomaž Kalin, Andraž Tori in v. d. direktorja IZUM Davor Šoštarič. Ob 18. uri bo v dvorani Lili Novy v Cankarjevem domu okrogla miza z naslovom »20 let interneta v Sloveniji: življenjska sprememba«. Sodelovali bodo: Darko Bulat, dr. Tomaž Kalin, dr. Janez Bešter, Sreta Marič, Davor Šoštarič in Gorazd Božič.

Na svetovni Dan informacijske družbe, 17. maja, bo na ploščadi Maximarketa v Ljubljani med 10. in 17. uro predstavitev dosežkov, storitev ter rešitev IKT družbe. Predstavilo se bo več kot 20 organizacij in ustanov s področja spletne varnosti, odprtokodnih rešitev, e-šolstva, računalniškega svetovanja, e-javne uprave, robotike in računalništva.

V sredo, 18. maja, pa bo ob 18. uri v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije še okrogla miza na temo digitalne ekonomije.

Vir: SIO, 13. 5. 2011, MVZT, spletni portal Informacijska družba

(Skupno 25 obiskov, 1 današnjih obiskov)