23. aprila se bo ponovno odvila Eko konferenca, ki jo vsako leto ob svetovnem dnevu zemlje organizira društvo Planet Zemlja. Tudi letos bo potekala na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, s temo Okolje kot ga vidimo.

Že po tradiciji se bo obeleževanje mednarodnega Dneva zemlje začelo z dopoldanskimi podelitvami nazivov Planetu Zemlja prijazna šola in vrtec ter priznanj v okviru vselovenskih projektov Zeleno pero in Zemljo so nam posodili otroci. Tudi letos pričakujejo organizatorji v dopoldanskem delu udeležbo nekaj sto otrok in mentorjev.

Popoldanski program Eko konference pa bo že po tradiciji namenjen stroki. Nosilna tema VII. Eko konference, ki ji tudi letos predseduje mag. Tanja Cegnar, bo Okolje kot ga vidimo. V prvem panelu z naslovom Opazujemo in merimo bodo o pomenu opazovanja in meritev okolja spregovorili predstavniki Agencije RS za okolje, Mreže opazovalnic ljubiteljskih meteoroloških opazovalcev ter Astronomskega društva Vega. V drugem panelu pa bo govora o Gospodarskem pogledu na okolje, govorcem pa se bodo pridružili še strokovnjaki s področja krožnega gospodarstva, predstavljene pa bodo tudi možnosti pridobivanja sredstev za okoljske projekte na mednarodnih razpisih, kot je LIFE+. Obiskovalci si bodo v času VII. Eko konference lahko ogledali tudi ponudbo razstavljavcev na Eko bazarju.

Udeležba na letošnji Eko konferenci je brezplačna. Več informacij o dogodku in načinu prijave najdete na www.planet-zemlja.org.

Vir: CNVOS, 18. 4. 2016

22. 4. obeležujemo Svetovni dan Zemlje, ob katerem se še bolj, kot običajno spomnimo na lepote našega planeta in zavemo posledic, ki ga ima človekovo bivanje in delovanje. Obeležitev tega dneva nas mora motivirati k temu, da prilagodimo naše dejavnosti v okolju bolj prijazno smer. Dan Zemlje je letni dogodek, ki se v več kot 192-ih državah praznuje 22. Aprila, prvič 1970 leta in ga zdaj koordinira globalna Mreža dneva Zemlje. Letošnji dan Zemlje ima tudi poseben pomen, saj bo v New Yorku potekal slavnostni podpis novega globalnega sporazuma o podnebnih spremembah, ki ga bo v imenu Republike Slovenije podpisal predsednik Vlade RS, dr. Miro Cerar. 

Vir in več: MOP, 20. 4. 2016

(Skupno 26 obiskov, 1 današnjih obiskov)