Od 22. do 28. marca 2021 bo po vsem svetu potekala svetovna akcija ozaveščanja o pomenu finančnega izobraževanja in finančni pismenosti otrok in mladostnikov Global Money Week (GMW), ki ga pri nas poimenujemo kar Svetovni teden izobraževanja o financah. Akcija ozaveščanja je nastala v letu 2012 na pobudo mednarodne organizacije Child and Youth Finance International (CYFI), letos pa je omenjena svetovna akcija ozaveščanja o finančnem izobraževanju in finančni pismenosti prišla pod okrilje OECD/ INFE.

Vsako leto se v tednu izobraževanja o financah po vsem svetu odvijajo različni dogodki na temo finančnega izobraževanja otrok in mladostnikov.

V ta namen bo v ponedeljek 22. marca 2021 za učitelje izpeljano izobraževanje z naslovom »Pomen finančne pismenosti otrok in mladostnikov«, kjer bodo predstavljene raziskave o finančni pismenosti, možnosti različnih dejavnosti za učence ter različna strokovna gradiva in primere dobrih praks. Izobraževanje bo potekalo od 15. 00 do 17. 30 ure na daljavo. Prijavnica je dostopna na povezavi.

V tednu od 22. do 28. marca 2021 bi na Zavodu RS za šolstvo želeli tudi v Sloveniji skupaj z vami izpeljati več aktivnosti, in sicer v okviru pouka, pri urah oddelčne skupnosti in drugih dejavnostih (v živo ali na daljavo), pri katerih bo posebej poudarjen pomen finančnega izobraževanja in finančne pismenosti otrok in mladostnikov.

Vir in več informacij: ZRSŠ, 16. 3. 2021

(Skupno 54 obiskov, 1 današnjih obiskov)