Izobraževalne in finančne ustanove vsako leto konec marca obeležujejo svetovni teden denarja (Global Money Week) oziroma svetovni teden izobraževanja o financah, kot so ga poimenovali v Sloveniji. V letu 2023 poteka od 20. do 26. marca pod okriljem Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD).

Letošnja tema je Načrtujte svoj denar, posadite svojo prihodnost (Plan your money, plant your future). Namenjena je ozaveščanju o pomenu odgovornega, informiranega in v prihodnost usmerjenega pristopa pri sprejemanju finančnih odločitev. Zavedanje o tem, da je prihodnje finančno blagostanje posameznika tesno povezano z zdravjem planeta in družbe kot celote, je še kako pomembno.

K obeleževanju svetovnega tedna izobraževanja o financah letos pristopa tudi Andragoški center Slovenije (ACS). Kot vodilna izobraževalna ustanova za izobraževanje odraslih želijo v tem tednu opozoriti predvsem na problem pomanjkljive finančne pismenosti, ki se v veliki meri pojavlja tudi pri odraslih. Predstavljajo projekt Finančna pismenost za odrasle, v okviru katerega bodo razvili nove javnoveljavne in neformalne izobraževalne programe na tem področju.

Vabijo vas, da izpolnite krajši vprašalnik, s katerim boste preverili, koliko ste finančno spretni.

Vir: ACS, 17. 3. 2023, Banka Slovenije

(Skupno 65 obiskov, 1 današnjih obiskov)