Glavni odbor Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije je na izredni seji odločal o napovedi stavke ter le-to soglasno tudi izglasoval. Skladno z dosedanjo prakso in najvišjimi principi demokratične participacije bodo dokončno besedo imeli članice in člani ter zaposleni v vzgoji in izobraževanju. Odločitev o splošni stavki bo namreč veljavna ter stavka tudi dejansko izpeljana, če jo bo večinsko potrdilo tudi članstvo.

Glavni odbor SVIZ je sklenil, da se splošna stavka v vzgoji in izobraževanju izvede 14. februarja 2018. Kasnejši potek oziroma nadaljevanje stavke, določanje vključevanja posameznih dejavnosti ali posameznih delov dejavnosti v stavko pa bo sproti opredeljeval Glavni stavkovni odbor SVIZ. Stavka bo trajala do preklica, kar bo natančno opredelil Glavni stavkovni odbor SVIZ. Glasovanje o stavki na zavodih, kjer ima SVIZ svoje člane, se bo pričelo 6. decembra 2017 ob 7. uri in končalo 13. decembra 2017 ob 16. uri. Opredeljevanje za ali proti stavki je dolžnost članic in članov SVIZ, nečlani sindikata pa bodo povabljeni, da se do stavke opredelijo.

Glavni odbor SVIZ se je z včerajšnjim dnem, 30. novembra, preimenoval v Glavni stavkovni odbor SVIZ Slovenije, vodila ga bo Jelka Velički. Tudi Območni odbori sindikata se preimenujejo v Območne stavkovne odbore, katerih vodje so predsedniki območnih odborov. Glede na potek dogodkov v prihodnjih dneh, tednih in mesecih bo odločitve o morebitni prestavitvi datuma izvedbe stavke na kasnejši datum ali zamrznitvi stavke sprejemal Glavni stavkovni odbor.

Stavkovne zahteve najdete na strani SVIZ.

(Skupno 19 obiskov, 1 današnjih obiskov)