Na spletni strani SVIZ je objavljna novica o sestanku predstavnmikov SVIZ z ministrstvom o problematiki NPZ.
 
Predstavniki SVIZ-a so se pod vodstvom predsednice Glavnega odbora SVIZ Jelke Velički 1. aprila, udeležili sestanka v prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport o pereči in zelo aktualni problematiki nacionalnih preverjanj znanj (NPZ) oziroma glede ureditve vrednotenja dela učiteljev pri izvedbi NPZ ter možnega bojkota tega opravila. SVIZ je na srečanju izpostavil tudi težave osnovnih šol s prejetimi sredstvi s strani ministrstva, saj nas člani te dni v večjem številu obveščajo, da njihove šole dobivajo znižana nakazila sredstev za materialne stroške in stroške dela.

Državna sekretarka na šolskem ministrstvu dr. Andreja Barle Lakota je skupaj s sodelavci odgovorila na izpostavljene dileme glede izvajanja in plačila NPZ, v nadaljevanju pa smo se dotaknili še nekaterih drugih tem, med njimi vsebine predlogov pravilnikov o izobrazbi strokovnih delavcev v prilagojenih in v posebnem programu za osnovne šole ter vzgojnih programih in domovih za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami, zakonskih sprememb (ZOFVI in ZOŠ), ki jih načrtuje ministrstvo, vprašanja delovnega časa učiteljev ter tudi glede položaja treh srednjih šol v Mariboru, kjer šolsko ministrstvo načrtuje prodajo stavbe v Cankarjevi ulici, kjer ima svoje učilnice tudi Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor, načrti pa vplivajo še na dve drugi srednji šoli.

Po srečanju je glavni tajnik SVIZ Branimir Štrukelj za medije povzel njegovo vsebino, zlasti glede vprašanja nacionalnih preverjanj znanj. Komentiral je tudi sume plagiata magistrske naloge aktualne in nedavno imenovane šolske ministrice. Izjavo si lahko ogledate v nadaljevanju.

 
 
(Skupno 10 obiskov, 1 današnjih obiskov)