Slovenija:

  • Natečaj za srednješolske projekte, 1. 2. 2011 (Na SVIZ so iz ERSTE Sklada prejeli informacijo o razpisu novega natečaja v okviru projekta ACES: Poziv srednjim šolam v Sloveniji k sodelovanju na tekmovanju za čezmejna šolska partnerstva. Ocenjujejo, da bi informacija znala biti zanimiva za zaposlene v srednjih šolah, zato v nadaljevanju objavljamo prejeto gradivo v celoti … )
  • O nacionalnem preverjanju znanja, 27. 1. 2011 (Na seji Strokovnega sveta RS za splošno izobraževanje so 27. januarja 2011, predstavili letno poročilo o izvedbi nacionalnega preverjanja znanja. Predsednik Državne komisije za nacionalno preverjanje znanja Janez Bečaj je povedal, da so najslabše rezultate na nacionalnem preverjanju znanja iz matematike in slovenščine v 9. razredu v šolskem letu 2009/2010 dosegli učenci iz Pomurja in Podravja. Najboljši so bili učenci iz goriške regije. … )
  • Vrednotenje in plačilo suplenc, 31. 1. 2011 (… Ob vse ostrejših kritikah in nezadovoljstvu članstva Sindikalne konference srednjih, višjih šol in dijaških domov SVIZ Slovenije ter drugih članic in članov sindikata, ker ministrstvo ni izpolnilo javno izrečene obljube, da se bo do vprašanja izvajanja in plačevanja nadomeščanj opredelilo, so na mag. Vinka Logaja 28. januarja naslovili dopis, naj pojasnilo in stališče v skladu z dogovorom na obeh omenjenih sestankih v prispevku posreduje čim prej.)

Tujina:

  • Načrti za zmanjšanje osipa v šolah, 9. 2. 2011 (Evropska komisija je pred dnevi sprejela akcijski načrt, s katerim naj bi povprečno stopnjo osipa v Evropski uniji do konca desetletja s sedanjih 14,4 odstotka znižali pod deset odstotkov. Ker šolanje prekinejo prezgodaj, so ti mladostniki težje zaposljivi od ostalih. …)
  • Vse naokrog …, 4. 2. 2011 (Izobraževalna internacionala, katere član je SVIZ in ki predstavlja več kot 30 milijonov zaposlenih v vzgoji in izobraževanju s celega sveta, je objavila poziv za ustavitev nasilnega zatiranja legitimnih demonstracij v Egiptu. …)
  • V šolstvu naj se ne varčuje!, 3. 2. 2011 (V Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije pozorno spremljajo dogajanje na področju vzgoje in izobraževanja po Evropi in svetu in so zaskrbljeni zaradi dejstva, da vse več vlad išče proračunske prihranke in poti za izhod iz krize v vzgoji in izobraževanju, in sicer na račun zaposlenih in učencev ter tako na račun uspešne prihodnosti celotne družbe. …)
  • Starši so najeli varnostnika za šolo, 28. 1. 2011 (Kot poroča spletna stran net.hr, so se na eni od šol v Splitu (kot edini na Hrvaškem) odločili zaposliti varnostnika, saj pedagoški ukrepi v soočanju z vse bolj nasilnimi učenci ne prinašajo rezultatov. In, kot poročajo, jim je s tem ukrepom uspelo zajeziti nasilje, saj v enem letu ni prišlo do večjih incidentov. …)
(Skupno 20 obiskov, 1 današnjih obiskov)