V ponedeljek in torek, 4. in 5. aprila bo v Portorožu potekal izobraževalni seminar za sindikalne zaupnice in zaupnike SVIZ v osnovnih in glasbenih šolah ter zavodih za izobraževanje odraslih. Prvi dan se ga bo kot predstavnik ministrstva za šolstvo in šport udeležil minister dr. Igor Lukšič, drugi dan pa generalni direktor Direktorata za vrtce in osnovno šolstvo Boris Černilec. Srečanje se bo v kongresnem centru LifeClass hotelov začelo v ponedeljek ob 10. uri. Ob 13.30 uri isti dan je predvidena novinarska konferenca glavnega tajnika sindikata in šolskega ministra.

V uvodnem delu srečanja bo dogajanje na osnovnošolskem področju predstavila predsednica Sindikalne konference osnovnih in glasbenih šol ter zavodov za izobraževanje odraslih Jelka Velički, zbrane pa bo z aktualnim dogajanjem, pomembnim za članstvo, seznanil glavni tajnik SVIZ Branimir Štrukelj. Med 12. in 13.30 uro bo dr. Igor Lukšič predstavil trenutni položaj v osnovnih in glasbenih šolah pri nas in predlagano novo šolsko zakonodajo ter odgovarjal na vprašanja udeležencev. Doslej je svojo prisotnost potrdilo že več kot tristo sindikalnih zaupnic in zaupnikov.

Dopoldne drugega dne izobraževalnega seminarja bodo zaupniki lahko prisluhnili strokovnim sodelavcem SVIZ za pravne zadeve o delovno-pravnih vprašanjih. Ob 13. uri se jim bo pridružil generalni direktor Direktorata za vrtce in osnovno šolstvo Boris Černilec, ki bo podrobneje predstavil predlagano novelo Zakona o osnovni šoli (novela je bila nedavno poslana v javno razpravo) in v zvezi s tem odgovarjal na vprašanja udeležencev.

Predstavnike medijev vabijo na novinarsko konferenco v ponedeljek, 4. aprila, ob 13.30 uri v Hotelu Slovenija v Portorožu. Na novinarski konferenci bosta glavni tajnik SVIZ Branimir Štrukelj in minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič med drugim govorila o problematiki razredništva in napovedanem bojkotu teh opravil, o spremembah vzgojno-izobraževalne zakonodaje ter predstavila tudi stališča do osnutka nove Bele knjige.

Vir: SVIZ, 1. 4. 2011, MŠŠ, 1. 4. 2011

Dodatek 6. 4. 2011: Oglejte si poročilo s seminarja (SVIZ, 6. 4. 2011)

(Skupno 22 obiskov, 1 današnjih obiskov)