Po novem srečanju predstavnikov SVIZ-a z generalnim direktorjem direktorata za srednje šolstvo Vinkom Logajem in njegovimi sodelavci je ministrstvo za šolstvo in šport pristalo na zahtevo sindikata po umiku določbe o letni učni obveznosti iz predlaganega pravilnika o standardih in normativih. SVIZ in MŠŠ sta se dogovorila o umiku sporne dikcije in o tem, da ministrstvo do naslednjega tedna pripravi novo dikcijo člena, ki ureja vprašanje učne obveznosti. Mag. Vinko Logaj bo spremembe predstavil že na zboru sindikalne konference srednjih, višjih šol in dijaških domov, ki bo 9. junija v Ljubljani.

Ob robu včerajšnjega sestanka so predstavniki sindikata in ministrstva nekaj besed namenili tudi zahtevi članov maturitetne predmetne komisije za slovenščino, ki glede na svoje dodatne zadolžitve zase zahtevajo manjšo učno obveznost, sicer napovedujejo, da ne bodo pripravili podlag za ocenjevanje pisnih izpitov dijakov.

Na spletni strani SVIZ si lahko ogledate izjave generalnega direktorja srednješolskega direktorata mag. Vinka Logaja in glavnega tajnika SVIZ Branimirja Štruklja glede vsebine srečanja ter rezultatov.

(Skupno 22 obiskov, 1 današnjih obiskov)