Ministrstvo za kulturo si s slovenskimi kulturnimi ustanovami prizadeva na različne načine približati kulturne vsebine čim širšemu krogu ljudi, še zlasti pa otrokom in mladini ter strokovnim delavcem v vzgojno-izobraževalnih ustanovah.

Ob obletnici rojstva Franceta Prešerna, v torek, 3. decembra 2013, ponovno prihaja »TA VESELI DAN KULTURE – DAN ODPRTIH VRAT SLOVENSKE KULTURE«. Prešernov rojstni dan je postal že tradicionalni kulturni praznik, ki vse ljubitelje kulture vabi v gledališča, kulturne domove, knjižnice, galerije, muzeje … Na ta dan kulturne ustanove po vsej Sloveniji nudijo priložnost brezplačnega obiska oziroma ogleda širokega nabora kulturnih dogodkov, primernih za vse starostne skupine. Na prireditve ste vabljeni vrtci in šole, prav posebej pa vabimo otroke, mladino, družine, da obiščejo prireditve tudi v prostem času.

Seznam brezplačnih prireditev na »Ta veseli dan kulture« bo v ponedeljek, 25. novembra 2013, objavljen na spletnih straneh Ministrstva za kulturo (www.mk.gov.si).

Vir: MK, november 2013 in ZRSŠ, 20. 11. 2013

(Skupno 13 obiskov, 1 današnjih obiskov)