Vabilo k javni razpravi o predlogih ciljev in ukrepov za nacionalni program za kulturo 2012–2015

Sodelavci Ministrstva za kulturo so v sodelovanju z Javno agencijo za knjigo RS, Javnim skladom za kulturne dejavnosti RS, javnimi zavodi s področja kulture in drugimi resornimi ministrstvi pripravili Analizo stanja na področju kulture s predlogi ciljev za Nacionalni program za kulturo 2012 -2015 (predlog objavljen v marcu 2011, pdf).

Na javno povabilo k razpravi o pripravljeni analizi so prispeli številni odzivi posameznikov, nevladnih organizacij in institucij. Na podlagi prejetih predlogov, tudi predlogov Nacionalnega sveta za kulturo, smo nekoliko dopolnili posamezna področja v analizi stanja ter tudi predlagane cilje in ukrepe prihodnjega Nacionalnega programa za kulturo.

Predlog ciljev in ukrepov za pripravo novega Nacionalnega programa za kulturo bo ministrstvo zainteresirani javnosti predstavilo v TEDNU KULTURNIH MISLI, ki bo potekal med 6. in 9. junijem 2011 v sejnih dvoranah Ministrstva za kulturo (na Maistrovi ulici 10 in Metelkovi ulici 4 v Ljubljani). Na njem bodo predstavitvi predlaganih ciljev in ukrepov na posameznih področjih kulture sledile razprave z zainteresirano javnostjo. Gradiva za razpravo>>

Na tej podlagi bo ministrstvo pripravilo končno verzijo Nacionalnega programa za kulturo 2012-2015 in jo po obravnavi Nacionalnega sveta za kulturo predložilo v sprejem Vladi Republike Slovenije in Državnemu zboru Republike Slovenije.

Vir: MK, 2. 6. 2011

(Skupno 9 obiskov, 1 današnjih obiskov)