Od 12. do 16. marca bo po različnih mestih v Sloveniji (Grosuplje, Jesenice, Koper, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo mesto, Velenje) potekal že osmi Teden možganov, ki ga organizira društvo SINAPSA. Tema letošnjega Tedna možganov je Komunikacija v možganih, možgani v komunikaciji.

Teden možganov je mednarodna prireditev, namenjena približevanju nevroznanstvenih spoznanj širši javnosti. Na prihajajočem Tednu možganov si bodo udeleženci zastavljali vprašanja, ki se nanašajo na odnos med možgani in komunikacijo, na vsa vprašanja pa bodo odgovarjali priznani slovenski nevroznanstevniki.

Letošnji Teden možganov bo potekal tako v prestolnici kot tudi v številnih drugih slovenskih krajih. Glavnina dogodkov bo potekala v Ljubljani v prostorih Atrija Znanstvenoraziskovalnega centra SAZU. Omeniti velja še spremljevalni dogodek Tedna možganov, to je Mala šola nevroznanosti, ki jo organizira Laboratorij za kognitivno nevroznanost (Klinični oddelek za bolezni živčevja Nevrološko klinike UKC Ljubljana). Mala šola nevrozanosti je namenjena vsem, ki jih zanima, kaj je nevroznanost, kaj nam pove o možganih in kako se tovrstne raziskave izvajajo.

Namen Tedna možganov je približati tematiko nevroznanosti laični javnosti, zato so vabljeni vsi, ki jih tovrstna problematika zanima.

Program

Vir: ACS, 1. 3. 2012

(Skupno 18 obiskov, 1 današnjih obiskov)