Institut Jožef Stefan marca organizira tradicionalne Štefanove dneve, saj 24. marca praznujemo obletnico rojstva velikega slovenskega znanstvenika Jožefa Stefana. Za zaključek Štefanovih dni bo v soboto, 28.3.2015dan odprtih vrat Instituta Jožef Stefan.

Zaradi velikega zanimanja za obisk so dan odprtih vrat razširili na teden odprtih vrat. Če se pisno najavite na in ste skupina šestih in več, jih lahko obiščete od 23. do 27. marca. 28. marec pa je namenjen tako posameznikom kot skupipnam.

Dan odprtih vrat ni edina možnost za ogled Instituta. Po predhodni najavi se lahko radovedno učite in raziskujete kateri koli četrtek v šolskem letu; tako v laboratorijih na Jamovi kot na Reaktorskem centru.

Vsi enkratni obiski Instituta so brezplačni, ker želijo vzpostaviti pristen stik šolstva z znanostjo. Nekaj obiskov že poteka v okviru šolske izbire Poskusi v kemiji; so pa tudi splošni obiski, kjer si skupine ogledajo več različnih laboratorijev.

Podrobnosti so le klik od vas.

IJS tudi na ta način oblikuje učečo se družbo in za naravoslovje radovedi otroke, učence, dijake, študente ter odrasle .

Sporočilo pripravil: CTT-Center za prenos tehnologij in inovacij Instituta Jožef Stefan

VIR: SIO, 6. 2. 2015

(Skupno 32 obiskov, 1 današnjih obiskov)