Imagine Cup je mednarodno tekmovanje na področju inovativnosti, tehnoloških rešitev in razvoja na katerem sodelujejo študentje višje in visokošolskih inštitucij iz vsega sveta.

Samo v letu 2010 je na lokalnih, regionalnih in svetovnem izboru sodelovalo več kot 250.000 študentov. Študentje sodelujejo v ekipah, ki predstavljajo posamezno fakultetno oziroma skupino fakultet, v obdobju predtekmovanja in finalnega izbora jih spremljata in usmerjata posebej za ta namen izbrana mentorja iz akademije sfere in gospodarstva. Študente se v skladu z dobro prakso spodbuja k multi-disciplinarni sestavi ekipe oziroma k mreženju med fakultetami prav tako pa tudi k povezovanju z gospodarskimi subjekti. Tematiko za svoje ideje študentje črpajo iz milenijskih ciljev Združenih narodov (Millennium Development Goals) z sloganom: »Predstavljajte si svet v katerem tehnologija pripomore k reševanju najtežjih problemov«.

Imaginecup je največje tekmovanje na svetu, ki se začne z lokalnimi tekmovanji. Najboljši iz lokalnega finala se uvrstijo na svetovni finale, ki se bo leta 2011 odvijal v New Yorku (ZDA).

Viri: SIO, 19. 1. 2011 in FRI, 17. 1. 2011

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)