Projekt The Rainbow Village (mavrična vas) je bil marca 2013 nagrajen kot najboljši projekt eTwinning (učenci stari od 12 do 15 let). V videu, objavljenem na portalu eTwinning, utemeljiteljici projekta eTwinnerki Isabelle Bonnassies in Belogia Paraskevi pripovedujeta o svojih izkušnjah ter tudi druge vabita, naj se v naslednjih letih pridružijo projektu.

Projekt Rainbow Village se je razvil pod motom Nelson Mandele: “Mavrični narod, ki je v miru s samim seboj in svetom”. Utemeljen je na simulacijskih igrah, kot je igranje vlog na računalniku, pri tem pa si morajo učenci najprej zamisliti lastno vas, nato pa jo izdelati in organizirati življenje v njej, od volitev župana do vaških zabav. Ali povedano z besedami Isabelle Bonnassies: “Učencem je dokazal, da je mogoče s pomočjo majhnih doseči velike stvari, poleg tega jim je omogočil, da so začeli nase in na šolo gledati pozitivno.

Kaj če bi se torej pridružili Mavrični vasi (Rainbow village), v kateri so se učenci iz Francije, Grčije, Italije, Poljske, Romunije, Turčije, Slovaške in Velike Britanije naučili skupaj živeti in izmenjavati svoje izkušnje? Ali po besedah Belogie Paraskevi: ”Ko sodelovanje prestopi meje ter poveže učitelje, učence in šole iz različnih evropskih držav, potem se lahko zgodijo čudeži”!

Vir: eTwinning in SIO, 1. 7. 2013

(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)