Na podlagi dvostranskih dogovorov Latvija nudi štipendije za študente, raziskovalce in učno osebje za študij, raziskovanje in udeležbo na poletnih šolah na latvijskih visokošolskih ustanovah v študijskem letu 2012/2013.

Štipendije za študij: jezik poučevanja je latvijski, vendar so na voljo tudi programi v angleškem jeziku. Štipendije so na voljo študentom, ki so na matični instituciji zaključili vsaj eno leto študija. Štipendija se dodeli za 10 mesecev rednega študija v Latviji, z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

Štipendije za raziskovanje: zanje se lahko prijavijo doktorski študenti in učno osebje na visokšolskih ustanovah. Trajanje štipendije je 1 semester (5 mesecev).

Štipendije za poletno šolo: štipendijo je možno pridobiti za 3 poletne šole, ki potekajo od konca julija do začetka avgusta 2012 (približno 2 tedna):

  • “Learn and Experience Baltics: Nature, Culture and Spa Tourism”,
  • “Event City” in
  • “Discovering the Multifaced Lanscape of the Baltic Sea Coastal Area”.

Za katerokoli štipendijo je potrebno prijavo z dokazili poslati latvijski nacionalni agenciji za izobraževanje (VIAA) do 1. 5. 2012.

Podrobnosti o posamezni štipendiji, prijavni dokumentaciji, poletnih šolah, višini in namenu štipendij, ipd. so na voljo v predstavitvenem dokumentu.

Vir: Javni sklad za razvoj kadrov in štipendije, 1. 3. 2012

(Skupno 10 obiskov, 1 današnjih obiskov)