Mladi raziskovalci iz 15-ih evropskih držav se lahko do 18. marca 2012 prijavijo na natečaj, ki ga že tradicionalno razpisuje družba Trimo.
Raziskovalna dela (diplomske, specialistične in magistrske naloge ter doktorske disertacije) morajo upoštevati najsodobnejše dosežke znanosti, nove pristope in rešitve, saj Trimov natečaj spodbuja inovativnost in kreativnost mladih raziskovalcev ter povečuje sodelovanje med gospodarsko in akademsko javno sfero.

V Trimu spodbujajo kreativne zamisli in pristope posameznikov v okviru številnih projektov in natečajev, med katerimi je še posebej prepoznaven in priznan natečaj Trimove raziskovalne nagrade.

Na natečaj se namreč lahko prijavijo študentje iz Slovenije, kjer je tudi sedež matične družbe Trima, in drugih evropskih držav – Avstrije, Bosne in Hercegovine, Češke, Črne Gore, Hrvaške, Italije, Madžarske, Nemčije, Poljske, Slovaške, Srbije, Španije Turčije in Velike Britanije, kjer tudi posluje.

Trimove raziskovalne nagrade so pomembne tudi z vidika novih priložnosti, ki se pri tem odpirajo tako za študente kot tudi za podjetje. V desetih letih je bilo na dosedanjih natečajih podeljenih skupno več kot 400 nagrad, od tega 229 za diplomska dela, 85 za magistrska in specialistična dela ter 87 za doktorske disertacije. Pri tem je sodelovalo 226 mentorjev iz 53-ih fakultet iz 12-ih evropskih držav.

Na natečaju lahko sodelujejo znanstvena dela s področij arhitekture, industrijskega oblikovanja,gradbeništva, strojništva, kemije, prava, informatike, ekonomije in menedžmenta, elektrotehnike in razvoja zaposlenih. Upoštevana bodo dela, ki so bila uspešno ocenjena pred ustrezno komisijo v času od 1. januarja do 31. decembra 2011.

Kandidati se prijavijo tako, da izpolnijo prijavnico, ki je objavljena na strani Trimove raziskovalne nagrade (http://www.trimo-researchawards.com/).

Vir: UM, 31. 1. 2012

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)