V Kongresnem centru na Brdu pri Kranju je ministrica dr. Maja Makovec Brenčič v ponedeljek 29. januarja, sprejela preko tristo učenk in učencev, dijakinj in dijakov, študentk in študentov, ter njihove mentorice in mentorje, ki so na mednarodnih tekmovanjih iz znanj v minulem letu dosegli vidne rezultate.

Tovrstni sprejemi so na ministrstvu tradicionalni. Tokrat prvič smo nanj povabili tudi osnovnošolce. Kar 105 iz 30 šol jih je bilo lani na tekmovanjih iz znanj v tujini. Na tekmovanja jih je pripravljalo 45 mentorjev.

Izjemno uspešni so bili dijaki in študentje na mednarodnih olimpijadah iz znanj: na biološki, kemijski, naravoslovni, na jezikovni, na mednarodni olimpijadi iz astronomije in astrofizike, na fizikalni, matematični. Izjemni so bilo tudi dosežki slovenskih študentk in študentov na najrazličnejših tekmovanjih po svetu.

Znanje ne le šteje, ampak tudi gradi svet, je poudarila ministrica dr. Maja Makovec Brenčič v nagovoru na sprejemu. Mladi so s svojimi uspehi postali ambasadorji naše države v svetu. »Prav je, da pridobljeno znanje tudi delimo. Hvala, ker s svojim znanjem gradite posebne vrednote, ki so vzgled vsem nam,« je dejala ministrica dr. Makovec Brenčič. Posebna zahvala gre tudi mentoricam in mentorjem, brez katerih tovrstnih rezultatov ne bi bilo, je dodala.

Vir: MIZŠ, 29.1.2018

(Skupno 29 obiskov, 1 današnjih obiskov)