V četrtek 16. decembra 2010 je Športna zveza Univerze v Ljubljani v sodelovanju s Študentskim šahovskim društvom organizirala Univerzitetno prvenstvo v šahu za študijsko leto 2010/11.

Na prvenstvu se je zbralo 19 tekmovalcev, od tega 16 študentov in 3 zaposleni. Med igralci je bilo kar nekaj znanih šahistov, omeniti velja predvsem Jureta Boriška, ki je znan slovenski velemojster in že vrsto let nastopa za reprezentanco Slovenije, prišlo pa je tudi nekaj takih, ki so se s šahovskim tekmovanjem srečali prvič.

Turnir se je igral 11 krogov, z igralnim časom 5 minut na igralca.

Med študenti je že takoj na začetku je povedel favorit turnirja Jure Borišek. Svojo prednost je zadržal vse do konca in tudi prepričljivo zmagal.
Žiga Volf je zasluženo osvojil drugo mesto. Na tretje mesto pa se je povzpel Peter Kokol.

V kategoriji Zaposleni je prvo  mesto zasedel Robert Roškar. Drugi je bil Dušan Marčetič in tretji Vladimir Lavrač . 
 
Na tekmovanju sta nastopili tudi dve predstavnici nežnejšega spola, ki sta bili pred nekaj leti tudi sami aktivni šahistki. Prvo mesto je zasedla Barbara Špendal, drugo pa Alenka Trpin.

V kategoriji rekreativnih igralcev je najvišjo stopničko zasedel Erik Hozjan. Drugi je bil Nikola Vujič in tretji Đorđe Dimitrijević.

V skupnem seštevku je zmagala Fakulteta za farmacijo, ki so jo zastopali Jure Borišek, Robert Roškar, Barbara Špendal in Mitja Pišlar.

Vir UL, 21.dec.2010

(Skupno 22 obiskov, 1 današnjih obiskov)