V izjemni konkurenci mladih študentk na področju računalništva iz celega sveta je študentka FRI, Marinka Žitnik, postala ena izmed 147 kandidatk za Google Anita Borg Memorial Scholarship.

Google je kandidatke za štipendijo izbral iz regij ZDA, Kanade, Evrope, Afrika in Bližnjega vzhoda, prijava pa je bila možna za študentke dodiplomskih in podiplomskih smeri (BSc, MSc, Phd) računalništva in informatike oziroma sorodnih smeri. Konkurenca je bila tako za Marinko, ki je trenutno študentka 3. letnika IŠRM, izjemna, saj so se med drugimi prijavljale tudi študentke z najuglednejših svetovnih univerz (Stanford, MIT, Cornel, Princeton, Carnegie Mellon itd.). Več informacij o podeljevanju štipendij in kandidatih je dostopnih na Official Google Blog-u.

Za vse izbrane štipendistke bo v poletnem času potekala tudi poletna šola oz. Google Scholars’ retreat na sedežu Googla v Californiji (za izbrane iz ZDA in Kanade) in na evropskem sedežu Googla v Zürichu (za izbrane iz regije EMEA).

Štipendija Google Anita Borg Memorial Scholarship se podeljuje od leta 2004 v spomin na znanstvenico Dr. Anito Borg, ki je svoje življenje posvetila spreminjanju ustaljenih pogledov na področje tehnologije in podiranju ovir, ki otežujejo ženskam in manjšinam vstop v področje računalništva in tehnologije. Google s podeljevanjem štipendij želi ohranjati spomin na njene izjemne dosežke in hkrati spodbujati ženske v računalništvu in tehnologiji, da bodo lahko postale vzor in vodilna sila na tem področju.

Marinki za njen izjemen dosežek iskreno čestitamo!

Vir: FRI, 15. 5. 2011

(Skupno 21 obiskov, 1 današnjih obiskov)