Visoka šola za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici bo v petek 27. maja 2011 organizirala “4. Študentski festival vin”, ki bo potekal v Univerzitetnem središču v Ajdovščini, Vipavska 11c, Ajdovščina.

Ob 15. uri se bo začela delavnica na temo osnove senzorične analize vina, ob 16. uri pa bo s slavnostnim nagovorom rektorja prof. dr. Danila Zavrtanika, prvič javno predstavljena tudi nova blagovna znamka iz Univerzitetnega posestva VILINA.

Na študentskem festivalu vin kot razstavljalci sodelujejo izključno študenti Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo s predstavitvijo domačih vin ali vin drugih pridelovalcev po lastnem izboru. Študenti se na ta način že med časom študija srečajo s promocijo in trženjem vina, ki sta v času velike konkurence nujno potrebna.

Letošnjo festivalsko ponudbo dopolnjujemo z delavnico na temo osnov senzorične analize vina, ki jo bo vodila predavateljica Melita Sternad Lemut, ter s predstavitvijo projektnega dela študentov z vinarsko-vinogradniško tematiko v angleškem jeziku pod mentorstvom asistentke Veronike Piccinini.

V okviru prireditve bo javnosti prvič v celotnem obsegu in v povsem novi grafični podobi predstavljeno Univerzitetno posestvo VILINA. Univerza v Novi Gorici od začetka leta 2010 obdeluje vinogradniško posestvo v izmeri 16 ha v bližnjih Ložah in Mančah, na katerem so bila lani pridelana tudi prva vina iz lastnega grozdja. Tretjemu vinskemu letniku Zelena se tako pridružuje še Sauvignon, Laški Rizling in Rose. V pričakovanju Merlota pa ponudbo rdečih vin dopolnjuje Univerzitetno rdeče.

Vljudno vabljeni, da spoznate obraze in sporočila v steklenicah naših študnetov in Univerzitetnega posestva Vilina.

Vstop prost, kavcija za kozarec 5 EUR.

Vir: UNG, 20. 5. 2011

 

(Skupno 29 obiskov, 1 današnjih obiskov)