Na Mednarodnem obrtnem sejmu, ki bo od  12. do 17. septembra v Celju, bo tudi letos »Stičišče znanosti in gospodarstva«. Pod pokroviteljstvom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ga že drugič organizira Janez Škrlec, član Sveta za znanost in tehnologijo RS. Stičišče je odlična priložnost za promocijo slovenske znanosti ter primer in priložnost tesnejšega sodelovanja med znanstveno in gospodarsko sfero.

Na Stičišču znanosti in gospodarstva bodo predstavljene vrhunske tehnologije z različnih področij kot so mehatronika, avtomatika, robotika, profesionalna elektronika, energetika, informacijska tehnologija, bionika, nanotehnologija, vesoljske tehnologije in drugo. Poudarek bo na predstavitvi novih tehnologij, novih tehnoloških procesov, visokotehnoloških inovacij, novodobnih poklicev in sodobnih izobraževalnih programov.

Področja, ki jim bodo letos namenili posebno pozornost so mikro, bio in nanotehnologije ter vesoljske tehnologije. Velik poudarek bo tudi na razvoju bionike in aplikativnosti nanotehnologij. Predstavljen bo razvoj prvega slovenskega nanosatelita, ki je v zaključni fazi. Razvijata ga podjetje SkyLabs in Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru. Med drugim bo predstavljen razvojni koncept bionskega človeka za izobraževalne namene bodočih inženirjev bionike ter razvoj bionskih protez, vsadkov, vmesnikov, in podpornih tehnologij sodobne medicine.

 

Več >> MIZŠ, 29. 8. 2017

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)