Na spletišču ministrstva za delo je z dne 15. 5. 2015 objavljeno sporočilo za javnost o tem, da so na ministrstvu podpisali pogodbe z izvajalci programov centrov za družino, ki jih bo ministrstvo sofinanciralo v letošnjem letu in so bili izbrani na javnem razpisu.

Centri za družine predstavljajo osrednji prostor v lokalnem okolju, namenjeni so druženju in zagotavljanju potreb različnih družin v vseh življenjskih obdobjih. Vsebine prispevajo k lažjemu usklajevanju poklicnega, družinskega in zasebnega življenja, krepitvi enakih možnosti žensk in moških ter nudijo informacije in znanja za kvalitetno življenje posameznic in posameznikov oziroma družin.

V letu 2015 bo ministrstvo sofinanciralo 6 centrov za družine, ki v lokalnem okolju prijavitelja zagotavljajo prostor neformalnega druženja in izvajajo vsebine namenjene različnim oblikam družin. Ministrstvo bo za sofinanciranje vseh centrov zagotovilo169.206,00 evrov.

Izbrani in sofinancirani programi so: Združenje bonding psihoterapevtov; Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo so.p., Zveza prijateljev mladine, Ljubljana Moste Polje; Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote; Ljudska univerza Šentjur in Društvo za razvoj človeških virov in socialnih programov NOVUS.

(Skupno 13 obiskov, 1 današnjih obiskov)