Na Ministrstvu za zunanje zadeve RS je bil ob 20. obletnici sprejema Republike Slovenije v Organizacijo združenih narodov predstavljen prvi slovenski učni priročnik o OZN za zadnje razrede osnovne šole.

Priročnik z naslovom »Skupaj močnejši« je plod sodelovanja zunanjega ministrstva, Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport ter Informacijskega urada OZN na Dunaju (UNIS). Gre za pomemben prispevek k širjenju znanja in vedenja o OZN, njeni vlogi, ciljih, pomenu in dosežkih na vseh področjih njenega delovanja – od človekovih pravic, trajnostnega razvoja do miru in varnosti.  

Učni priročnik sta ob prisotnosti otrok slovenskih osnovnih šol predstavila državna sekretarja na Ministrstvu za zunanje zadeve in Ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, dr. Božo Cerar in Mojca Škrinjar ter direktor Informacijskega urada OZN na Dunaju (UNIS) Janos Tisovszky. »Delati z in za mlade je strateški cilj OZN za naslednja leta«, je povedal. Državni sekretar dr. Cerar je predstavil osnovno poslanstvo OZN in pozval mlade, da pomagajo soustvarjati svet brez vojn, v katerem otroci ne bodo lačni. »Danes 22 odstotkov prebivalstva živi z manj kot enim evrom na dan, pri čemer se kar 250 milijonov otrok, starih od pet do štirinajst let, preživlja z delom«, je opozoril državni sekretar.

Celotna novica

Vir: MZZ, 22. 5. 201

(Skupno 33 obiskov, 1 današnjih obiskov)