Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) in Zveza kulturnih društev Slovenije (ZKDS) bosta že peto leto zapored pripravila vseslovenski Teden ljubiteljske kulture (TLK), zato vabita lokalne skupnosti, kulturna društva, etnične skupine, ki živijo v Sloveniji, posameznike ter izobraževalne in kulturne ustanove, da se mu pridružijo s svojimi programi, kar lahko storijo na spletni strani http://tlk.jskd.si. TLK, ki je namenjen osveščanju javnosti o razširjenosti, kakovosti in pozitivnih vplivih ljubiteljske kulture na sodobno družbo, bo po vsej Sloveniji potekal med 11. in 20. majem 2018.

Tokrat bo v središču dogajanja folklorna dejavnost, po Sloveniji in zamejstvu pa se bo v tem času zgodilo več kot tisoč kulturnih dogodkov. Ljubiteljska kultura zaradi raznovrstnosti oblik, vsebin in različnih ravni zahtevnosti omogoča sodelovanje vsem družbenim skupinam in posameznikom, ne glede na starost, geografsko, etnično ali katerokoli drugo pripadnost.

Na temo Izzivi sodobnega časa v folklorni dejavnosti se bo 17. maja ob 19. uri v Cankarjevem domu, dvorana M3-M4 v sodelovanju s TVU odvila tudi letošnja okrogla miza TLK z naslovom Česa nas je strah? Namen dogodka je postavitev smernic za sistemske rešitve tega  umetniškega polja in folklorno dejavnost v sodobnem času.

Vir: ACS, maj 2018

(Skupno 20 obiskov, 1 današnjih obiskov)