Za delo med izobraževanjem na daljavo so najbolj primerni prenosni računalniki, se je izkazalo v anketi, ki jo je ob koncu šolskega leta izvedel Arnes. V njej je sodelovalo 1274 učiteljev, ravnateljev in informatikov.

Velika večina, kar 95 % vprašanih je menilo, da so za učitelje za delo med izobraževanjem na daljavo primerni prenosni računalniki, 88 odstotkov pa jih je menilo, da je to najboljša rešitev tudi za učence.

V anketi so uporabniki odgovorili, da imata skoraj dve tretjini učiteljev ustrezno opremo za delo na domu. Slaba četrtina vprašanih pa ima dovolj opreme, a ta ni vedno ustrezna, na primer za videokonferenčne pogovore (kamere, slušalke, mikrofoni), nekateri si želijo boljše internetne povezave.

Opremljenost učencev z opremo IKT, ki je primerna za izobraževanje na daljavo, je slabša – ima jo le polovica. Četrtina učencev nima dovolj opreme, v 28 % pa ta denimo ni ustrezna za izvedbo videokonferenc. Med manjkajočo dodatno opremo so poleg kamer, slušalk in mikrofonov navedli tiskalnike. Vsi učenci tudi nimajo dovolj zmogljive internetne povezave.

Vir in več informacij: SIO, 6. 8. 2020 in Arnes, 22. 7. 2020

(Skupno 52 obiskov, 1 današnjih obiskov)