Projekt Simbioz@, vseslovenski prostovoljski projekt za učenje veščin računalništva in mobilne telefonije za starejše, se bo v medgeneracijskem duhu odvil tudi v letu 2012, evropskem letu aktivnega staranja in medgeneracijskega dialoga. Brezplačne delavnice bodo potekale med 15. in 19. oktobrom po celi Sloveniji. Prijave zbirajo do 11.oktobra preko spletne strani www.simbioza.eu, telefonske številke 040 940 888 in na Si.mobilovih info točkah po celi Sloveniji.

Organizatorje je navdušila ideja, da bi povezali tisoče mladih in starejših. Nastala je vizija, v kateri bi mladi starejše popeljali do prvega stika z računalniško miško, jih naučili pisati prve besede s tipkovnico in jih navdušili za preživljanje prostega časa na internetu.

Lanskoletni udeleženci projekta Simbioz@ so izrazili željo, da bi poleg znanja o družbenih omrežjih, osvojili tudi funkcije in uporabo mobilnega telefona. Tako je med letošnjimi delavnicami tudi delavnica mobilna telefonija, kjer se bodo udeleženci seznanili z osnovnimi funkcijami mobilnega telefona, se naučili poslati sms, shraniti nov stik v imenik, uporabiti fotoaparat, poslati MMS in osvojili še mnogo drugih uporabnih in praktičnih znanj.

Osrednji namen akcije je omogočiti starejšim pozitivno izkušnjo z računalnikom in mobilnim telefonom, vzbuditi in okrepiti njihovo samozavest, jih motivirati za nadaljnje učenje in uporabo računalnika, interneta in mobilne telefonije. Projekt želi mlade pozvati k prostovoljstvu, starejše pa spodbuditi, da se vključijo v vseživljenjsko učenje in s tem dvignejo raven kakovosti svojega življenja.

Vir in več informacij: ZRSZ, 13. 9. 2012

(Skupno 28 obiskov, 1 današnjih obiskov)