Konec meseca, tj. 29. septembra, bo od 9. ure dalje v Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani potekala konferenca KIP – konferenca za inovativne in podjetne. Konferenca, ki jo pripravljata Univerza v Ljubljani in Ljubljanski univerzitetni inkubator (LUI), bo letos posvečena inovacijskemu procesu. V okviru konference pa se bo predstavil tudi novi Center za prenos tehnologij Univerze v Ljubljani, ki bo izvajal podporo komercializaciji raziskovalno-razvojnih dosežkov raziskovalcev in študentov Univerze v Ljubljani. 
 
Na konferenci bodo domači in tuji predavatelji prav tako odgovorili na vprašanja, kaj pravzaprav je inovacijski proces, kakšna je razlika med invencijo in inovacijo ter kako svojo inovacijo predstavimo trgu. Poleg tega bodo predstavili dobre prakse prenosa tehnologij, udeležence seznanili z možnostmi virov financiranja ter metodami učinkovite komunikacije, ki je vsekakor pomemben del uspešnega procesa inoviranja. Svoj pogled na komercializacijo znanja na fakulteti pa bodo predstavili tudi trije podjetniki, dr. Klemen Španinger (DiaGenomi, d. o. o.), dr. Domen Leštan (Envit, d. o. o.) in Luka Birsa (Visonect, d. o. o.), katerih inovativne ideje so se porodile že na fakulteti.
 
Za vse, ki se želijo bolje spoznati z izdelavo poslovnega načrta, pa bo vzporedno s programom konference potekala tudi delavnica. Skupaj s strokovnjaki na tem področju bodo udeleženci delavnice razpravljali o vseh poglavjih, se posvetili najpomembnejšim delom in našteli nekaj trikov, kako si olajšati pisanje poslovnega načrta. Število udeležencev delavnice je omejeno, zato se je nanjo dobro čim prej prijaviti.

Vstop na konferenco je brezplačen, prijavite pa se lahko na spletni strani LUI www.lui.uni-lj.si do 28. septembra.

Vir: UL, 26. 9. 2011

 

(Skupno 9 obiskov, 1 današnjih obiskov)