Društvo Mladih Raziskovalcev Slovenije (DMRS) vsako leto podeli priznanje Mentor leta, s katerim želi spodbujati najboljše mentorske prakse pri prenosu znanja in izkušenj na mlajše generacije.

Ob podelitvi bo društvo DMRS letos organiziralo tudi okrogle mize na teme trženja inovacij, zaposlovanja visokoizobraženih kadrov in odpiranja novih priložnosti mednarodnega sodelovanja. Na njih bodo predstavniki države, gospodarstva, visokega šolstva in podjetniško podpornih okolij soočili svoje poglede in odgovarjali na vprašanja postavljena v sodobni in realni kontekst razvoja družbe in domačega gospodarstva.

Ker lanski dobitnik priznanja Mentor leta prof. dr. Janko Kos deluje na Fakulteti za farmacijo v Ljubljani, se bo tam 30. novembra odvijala letošnja podelitev priznanja. Po podelitvi priznanja in zaključku okroglih miz se bo od 19h dalje druženje neformalno nadaljevalo ob zakuski, ogledali pa si boste lahko tudi razstavo umetniških, raziskovalnih in tehnoloških inovacij mladih slovenskih inovatorjev. S to razstavo želi DMRS poudariti pomen aktivnega promoviranja znanja kot nujnega koraka pri prehodu v gospodarstvo višje dodane vrednosti.

Vir: UL, 16. 11. 2010

(Skupno 7 obiskov, 1 današnjih obiskov)