Rektor univerze v Ljubljani prof. dr. Radovan Stanislav Pejovnik je danes podelil Prešernove nagrade študentom za leto 2010. Te so letos prejeli:

 1. Študenti četrtega letnika kiparstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, ki so pripravili razstavo ČAKAJOČI. To so Katja BOGATAJ,  Polona ČERNE,  Pavel EKRIAS, Neža JURMAN, Ana KERIN, Miha MAKOVEC, Barbara PINTAR in Lan SEUŠEK,
 2. SARA JAVORNIK CREGEEN z Biotehniške fakultete,
 3. SAŠA BATISTIČ z Ekonomske fakultete,
 4. JANA KOCJAN s Fakultete za Arhitekturo,
 5. KAJA KLOBAS s Fakultete za družbene vede,
 6. GREGOR LORBEK s Fakultete za farmacijo,
 7. SAŠA JEREB s Fakultete kemijo in kemijsko tehnologijo,
 8. ŠPELA ŠPENKO s Fakultete za matematiko in fiziko,
 9. KLEMEN RUPNIK s Fakultete za strojništvo,
 10. JURE VUGA s Filozofske fakultete,
 11. SARA HABJAN in MIODRAG JANIĆ z Medicinske fakultete in .
 12. ANA MARTINJAK s Teološke fakultete.

Letos prvič je rektor Univerze v Ljubljani na predlog Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja podelil še tri rektorjeve nagrade za naj inovacijo 2010.

3. mesto in denarno nagrado v višini 1000 evrov prejmejo: Jakob Šušterič, Tomo Krivc in Matija Podhraški za projekt ABPI.

2. mesto in denarno nagrado v višini 2000 evrov prejmejo: dr. Aleš Berlec, mag. Matjaž Ravnikar, dr. Mojca Lunder in dr. Boris Čeh pod vodstvom dr. Boruta Štruklja za rekombinantni probiotik za zdravljenje kronične vnetne črevesne bolezni.

1. mesto in denarno nagrado v višini 3000 evrov prejmejo: skupina doktorja Francija Pušavca pod mentorstvom prof. dr.Janeza Kopača za  inovativen sistem kriogenega odrezavanja jekla.

Več: UL, 1. 12. 2010

(Skupno 71 obiskov, 1 današnjih obiskov)