Na spletni strani Univerze v Ljubljani je objavljen razpis za vpis v 21. doktorskih študijskih programov.

Rok za vpis v vse doktorske študijske programe začne teči s 1. marcem 2012 oz. z dnem izdaje soglasja Vlade RS k razpisu za vpis.

Podrobnejša pojasnila o vpisnih pogojih (ustreznosti predhodne izobrazbe ter drugih pogojih) dobijo kandidati na visokošolskih zavodih Univerze v Ljubljani, ki so nosilci doktorskih študijskih programov, kjer tudi oddajo svoje prijave za vpis. Prijavni roki se od študijskega programa do študijskega programa razlikujejo in so določeni v razpisnem besedilu pri vsakemu doktorskemu študijskemu programu posebej. Informacije o višini šolnin bodo objavljene na spletni strani Univerze v Ljubljani.

Morebitne predpisane dodatne izpite (v skladu s pogoji za vpis) morajo kandidati opraviti pred vpisom v študijski program.

Tujci (kandidati, ki niso državljani držav članic EU) in Slovenci brez slovenskega državljanstva, se ob izpolnjevanju splošnih pogojev vpisujejo skladno z določili Pravilnika o razpisu za vpis in izvedbi vpisa v visokem šolstvu in Pravilnika o šolninah in bivanju v študentskih domovih za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce v Republiki Sloveniji.

Vir: UL, 15. 3. 2012

 

(Skupno 16 obiskov, 1 današnjih obiskov)