Univerza v Ljubljani (UL) in Ljubljanski univerzitetni inkubator tudi letos vse študente, raziskovalce in mlajše diplomante UL vabita k sodelovanju na tekmovanju Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerze v Ljubljani.

K sodelovanju so vabljeni tako tisti s tehnološkimi inovacijami kot tisti, katerih plod raziskovanja je netehnološka inovacija.

Vsi prijavljeni bodo deležni brezplačnega usposabljanja za komercializacijo inovacije in svetovanja iz upravljanja in zaščite intelektualne lastnine. Dobili bodo tudi možnost mentoriranja in povezave z investitorji. Nagradni fond trenutno znaša 3000 eur, vendar se trudijo, da ga bodo s pomočjo sponzorjev še povečali. Poleg tega bodo prve tri inovacije deležne še neposredne pomoči pri komercializaciji inovacije ali inovativne podjetniške ideje.

Prijave zbira Ljubljanski univerzitetni inkubator do vključno 18. oktobra 2012 do 12h. Vsi, ki bodo do tega datuma oddali prijave svojih inovacij, se bodo lahko udeležili brezplačnega usposabljanja za komercializacijo inovacije in svetovanja iz upravljanja in zaščite intelektualne lastnine. Dobili bodo tudi možnost mentoriranja in povezave z investitorji.

Razglasitev zmagovalcev bo v okviru Tedna Univerze v Ljubljani v začetku decembra.

Več o nagradi

Vir: UL, 25. 9. 2012

(Skupno 19 obiskov, 1 današnjih obiskov)