Študentski svet Univerze v Mariboru s projektom Teden zdravja že tradicionalno obeležuje svetovni dan zdravja. Študentom bodo v tednu od 9. do 13. aprila ponudili več kot 15 brezplačnih aktivnosti, povezanih z zdravim življenjskim slogom.

Študentski svet Univerze v Mariboru želi z aktivnostmi študente spodbuditi k aktivnejšemu preživljanju prostega časa, vzdrževanju telesne kondicije in razvijanju pozitivnega odnosa do zdravega načina življenja.

Na Tednu zdravja se bo zvrstilo več kot 15 aktivnosti, predavanj in vadb, povezanih z zdravim življenjskim slogom na različnih lokacijah po Mariboru. Študenti se tako lahko udeležijo plesa ob drogu, aerial joge, barre pilatesa z Nives Orešnik, izkustvene delavnice hipnoze, treninga aikida, kickboxa in Onmat fita ter mnoge druge zanimive aktivnosti. Med njimi so tudi takšne, ki omogočajo, da študenti preizkusijo nekaj novega.

V sklopu tedna, posvečenega zdravju, bo potekal tudi finale Univerzitetne športne lige za prvaka Univerze v Mariboru, v kateri je letos vse od novembra v košarki, nogometu in odbojki sodelovalo 37 ekip fakultet Univerze v Mariboru.

Kot vedno do sedaj je vstop na vse aktivnosti brezplačen. Celoten urnik je dostopen na spletni strani Študentskega sveta Univerze v Mariboru.

Vir: UM, 4. 4. 2018

(Skupno 49 obiskov, 1 današnjih obiskov)