Na Univerzi v Mariboru poteka mednarodna konferenca, na kateri se bodo zbrali pomembni svetovni ocenjevalci kakovosti univerz: prof. Liu Nian Cai, ustanovitelj in vodja t. i. »šanghajske lestvice«, Gero Federkeil, koordinator t.i. »novega evropskega modela ocenjevanja in razvrščanja univerz«, ki nastaja znotraj velikega evropskega projekta U-Multirank, in Bob Morse, predstavnik medijske hiše U.S. News, ki se prav tako ukvarja z ocenjevanjem univerz v ZDA.

Konference se bo udeležil tudi prof. Jan Sadlak, predsednik Mednarodnega observatorija za akademsko razvrščanje in odličnost – IREG. Temeljna naloga IREG-a je spremljanje kakovosti rangerjev, predvsem kakovosti kriterijev in metodologij posameznih rangirnih lestvic. Nekatera temeljna stališča in poglede Univerze v Mariboru bo na konferenci predstavil prorektor za mednarodno in meduniverzitetno sodelovanje, sicer tudi član izvršnega komiteja IREG-a.

Konferenca je posvečena spremembam visokošolskega prostora v svetu, ki se sooča z novimi kriteriji in zahtevami glede urejenosti in konkurenčnosti le-tega. Govorniki bodo razpravljali o kriterijih ocenjevanja kakovosti visokošolskih ustanov, predvsem tudi o širokem spektru nagrad, ki jih prejme posamezna ustanova in ki vplivajo na prestižnost univerz. Razpravo bodo dopolnili še drugi priznani mednarodni strokovnjaki s področja ocenjevanja univerz in zagotavljanja kakovosti visokega šolstva ko so: prof. Ferdinand Devinsky (ARRA), prof. Seeram Ramakrishna (Univerza v Singapurju), (predsednik ALLEA), Philip Purnell (Thomson Reuters) in drugi.

Več podrobnosti o konferenci lahko najdete na http://www.uni-mb.si/povezava.aspx?pid=6906.

Vir UMB

(Skupno 26 obiskov, 1 današnjih obiskov)