Decembra bo UNICEF obeležil tri četrt stoletja pomoči za otroke. UNICEF Slovenija ob tej priložnosti pričenja s prednovoletno akcijo zbiranja sredstev »Paketek veselja« in poziva, da ob prihajajočih prazničnih dneh ne pozabimo na najranljivejše otroke.

UNICEF je bil ustanovljen z namenom pomoči otrokom, žrtvam 2. svetovne vojne. Petinsedemdeset let po tem se svet ponovno sooča s krizami, katerih posledice grozijo, da bodo spodkopale desetletja napredka za otroke. Pandemija Covida-19 je poglobila neenakosti, najbolj pa je prizadela tiste, ki so že sicer med najranljivejšimi. To je priložnost, da na novo osmislimo prihodnost za otroke.

Po podatkih UNICEF-a so omejitveni ukrepi, povezani s pandemijo, globalno vplivali vsaj na vsakega 7. otroka. Zaradi motenih vsakodnevnih navad, izobraževanja in oblik rekreacije ter skrbi za družinske prihodke in zdravje so številni otroci in mladi prestrašeni, jezni in zaskrbljeni za svojo prihodnost.

Najranljivejšim otrokom sveta lahko pomagate preko UNICEF-a Slovenija. Vaša donacija bo zagotovila dolgoročno razvojno pomoč v obliki hrane, vode, zdravil, izobraževanja in zaščite, ter nujno pomoč v kriznih žariščih.

Vir in več informacij: UNICEF Slovenija, 11. 11. 2021

(Skupno 34 obiskov, 1 današnjih obiskov)