Na spletišču Univerze v Mariboru je z dne 9. 12. 2014 objavljeno sporočilo za javnost o tem, da sta vodilno podjetje na področju razvoja merilne opreme QUNDIS locirano v Erfurtu v Nemčiji in Univerza v Mariboru podpisala sporazum o sodelovanju na področju raziskovanja in razvoja. Cilj podpisanega sporazuma je nadaljnji razvoj brezžičnega prenosa podatkov merilnih naprav ter merjenje porabe različne vrste energije v gospodinjstvih in industriji. Podjetje QUNDIS je pred kratkim tudi prevzelo inovativno podjetje WECONIS, ki se ukvarja z razvojem programske in strojne opreme.

Sporazum je bil podpisan v ponedeljek na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru. S strani podjetja QUNDIS je sporazum podpisal Thomas Röhrl, s strani Fakultete za elektroniko, računalništvo in informatiko pa dekan red. prof. dr. Borut Žalik in doc. dr. Iztok Kramberger.

Podjetje QUNDIS Group, inovativen ponudnik merilih sistemov za beleženje podatkov o porabi energije, je že dolgo tesno povezano s Slovenijo. Podjetje je med vodilnimi na trgu pri opremljanju slovenskih gospodinjstev z brezžično tehnologijo zajemanja in prenosa podatkov porabe energije. Na podlagi pridobitve programske in strojne opreme ponudnika WECONIS (Junij 2014) in novega sodelovanja z Univerzo v Mariboru, želi podjetje QUNDIS vzpostaviti temelje za razvoj mednarodnega trga za inovativne rešitve upravljanja energije z inovativnimi izdelki.

Thomas Röhrl, generalni direktor podjetja QUNDIS: »Univerza v Mariboru je dobro poznana tudi izven meja Slovenije po svojih inovativnih energijah. S sodelovanjem pričakujemo okrepitev našega tehnološkega vodstva v interesu evropskega sodelovanja med znanostjo in gospodarstvom.«

Red. prof. dr. Borut Žalik, dekan: »Ta pogodba o sodelovanju s podjetjem QUNDIS je pomemben nadaljnji mejnik v smislu prizadevanj internacionalizacije svojih dejavnosti Univerze v Mariboru. Že veliko časa je naša prednostna naloga, da spodbujamo in opogumimo naše študente in zaposlene, da aktivno sodelujejo v raziskovalnih projektih, mreženju in mednarodnih industrijskih projektih.«

Podjetje QUNDIS GMBH je locirano v GVZ (Güterverkehrszentrum) v poslovnem parku Erfurt-Hochstedt. Z visoko usposobljenim kadrom je podjetje vodilni ponudnik merilnih naprav in sistemov za beleženje in obračunavanje porabe energije. Njene stranke so zlasti podjetja, ki ponujajo storitev merjenja porabe energije ter podjetja za upravljanje stanovanj. Približno 15 odstotkov zaposlenih v podjetju QUNDIS predstavljajo zaposleni na področju raziskovanja in razvoja. Enote sistema brezžičnega merjenja in beleženja podatkov, ki ga je razvilo podjetje QUNDIS se uporabljajo v več kot 6 milijonih gospodinjstev v 30 državah.

Univerza v Mariboru, je druga največja in druga najstarejša univerza v Sloveniji. Na Univerzi v Mariboru študira okrog 19.000 študentov v 17 različnih fakultetah na dodiplomskih in podiplomskih ter doktorskih študijskih programih. Ena izmed največjih članic Univerze v Mariboru je Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko.

(Skupno 41 obiskov, 1 današnjih obiskov)