Na spletišču Univerze na Primorskem je z dne 2. 7. 2014 objavljena novica, da je Univerza na Primorskem (UP) je postala članica UNESCO-ve univerzitetne mreže UNITWIN ter polnopravna članica UNESCO sedeža »Kultura, turizem, razvoj« s sedežem na pariški Sorboni.

Člani tega sedeža so v petek, 20. junija 2014, soglasno potrdili sprejem UP, ki si je na pobudo prorektorice za mednarodno sodelovanje izr. prof. dr. Tadeje Jere Jakulin ugledno članstvo prislužila z delom Katedre za kulturni turizem in kulturno dediščino na Fakulteti za turistične študije – Turistice.

Na fotografiji: Simon Kerma in Aleš Gačnik s predsednico UNESCO Chair »Culture, Tourism, Development« (Maria Gravari Barbas) po sprejetju Univerze na Primorskem v UNESCO / UNITWIN Network & Chair »Culture, Tourism, Development«

UNESCO-v program univerzitetnih mrež deluje od leta 1992 z namenom povezovanja univerz, ki v okviru svojih kateder razvijajo področja s prioritetnim pomenom za UNESCO. Med njimi je tudi področje »Kultura in turistični razvoj«, katerega koordinatorstvo je UNESCO dodelil ugledni Univerzi Sorbona v Parizu. Na pobudo prorektorice za mednarodno sodelovanje, izr.prof.dr. Tadeje Jere Jakulin, si je UP začela prizadevati za vstop v mrežo UNITWIN.

(Skupno 35 obiskov, 1 današnjih obiskov)