NAKVIS (Nacionalna agencija Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu) je Univerzi v Ljubljani podaljšal akreditacijo za sedem let. Univerza v Ljubljani je s postopkom pričela  novembra 2011 in pripravila gradivo v obsegu več kot 6.000 strani. Evalvacija je  potekala v decembru 2012. Univerzo je ocenjevalo osem evalvatorjev, med katerimi so bili domači in tuji strokovnjaki ter predstavniki študentov. Njihova imena so podana v poročilu.

Iz  poročila evalvatorjev izhaja, »da Univerza v Ljubljani zavzema osrednje mesto v slovenskem visokošolskem prostoru in v slovenski družbi, saj je dejavna na področjih, ki so posebnega družbenega pomena in tako prispeva h kulturnemu, socialnemu in ekonomskemu razvoju družbe. Univerza v Ljubljani ima največ koncentriranega potenciala na raziskovalno-razvojnem delu ter v procesu visokošolskega izobraževanja«. Poleg slednjega so zapisali še, »da je Univerza v Ljubljani naredila napredek k integralni univerzi, največji napredek pa pri zagotavljanju celovitega sistema kakovosti«. Pohvalili so delovanje Kariernega centra, kakovost spletnih strani in ustreznost kadra za izvajanje študijskih programov in opravljanje znanstveno – raziskovalne, strokovne in umetniške dejavnosti.

Evalvatorji so še pripomnili, da se zmanjšanje proračunskih sredstev na Univerzi v Ljubljani odraža tudi pri izvajanju študijskih programov prve in druge stopnje ter da je Univerza v Ljubljani uspešno prenovila vse študijske programe v duhu bolonjske prenove.

Celotno poročilo NAKVIS-a si lahko preberete tukaj (pdf)

Vir: UL, 25. 3. 2013

(Skupno 22 obiskov, 1 današnjih obiskov)